Výrobní technologie

Sklepní hospodářství je vybaveno špičkovou moderní technologií se zpracovatelskou kapacitou 240 000 l. Zpracování hroznů probíhá okamžitě po sběru, bez nakvašování na rmutu, s odkalením a využitím čistých kultur kvasinek. Vína jsou vyráběna metodou řízeného kvašení, bílá vína zrají v nerezových tancích, červená vína zrají v tradičních dřevěných sudech nebo v nových sudech typu barique.

 Po nalahvování dozrávají vína v ležáckých sklepích a na trh se uvádí dle potřeb zákazníka.


Důraz je kladen na využití fyzikálních cest při ošetřování moštu a vína. Základní filozofií je vytvořit co nejpřírodnější produkt.

Společnost Tanzberg Mikulov, a.s v současné době obhospodařuje 52 ha vinic v katastrech tří vinařských obcí - Mikulov, Bavory, Perná. Vinice se nachází na úpatí Pálavských vrchů, v nejteplejší oblasti České republiky. Jednotlivé vinice nesou historicky doložené názvy.

 

Naše vinice

Železná
vinařská obec Perná

Slunečná
vinařská obec Bavory

Turold
vinařská obec Mikulov

Anenský vrch
vinařská obec Bavory

Filozofie pěstování spočívá v malém zatížení révového keře hrozny, v redukci úrody a péči o jednotlivý hrozen. Snahou je minimální zatěžování přírody pomocí známých biotechnologických postupů s omezením použití chemických přípravků.